Behandelingen

Voor mijn behandelingen maak ik gebruik van verschillende soorten reflextherapie. Ieder mens is anders en elke klacht vereist de beste en meest effectieve behandeling.

Voetreflextherapie

Voetreflexologie harmoniseert het lichaam waardoor het zelfhelend vermogen en de weerstand worden verhoogd. Onze voeten weerspiegelen ons lichaam. De linkervoet correspondeert met de linkerkant en de rechtervoet met de rechterkant van het lichaam. Door deze zones te prikkelen kunnen energie blokkades opgeheven worden. De vrijgekomen afvalstoffen verlaten ons lichaam via de nieren (urine), de longen (koolzuurgas), de opgehoopte energie via de voeten. Hier wordt gebruik gemaakt van de Manda Bergsma methode.
Manda Bergsma heeft vanuit haar fysiotherapie en acupunctuur achtergrond haar eigen methode ontwikkeld. Zij heeft ontdekt dat een lichamelijke klacht gekoppeld aan een (geblokkeerde) zone om een eigen behandeling vraagt. Hierdoor worden oorzaken van lichamelijke klachten en vasthouden van emoties verwerkt en losgelaten. Een behandeling die efficiënt werkt bij veel klachten.

Gezichtsreflexologie

De Deense Lone Sorensen is grondlegster van de gezichtsreflexologie. Zij heeft na jarenlang onderzoek een krachtige behandeling samengesteld met kennis uit de moderne neurologie, Indiaanse (Zuid Amerika) kennis en Oosterse kennis. Lone heeft toestemming van enkele vooraanstaande artsen om de door hen ontwikkelde behandelvormen in de gezichtsreflexologie toe te mogen passen.
De kracht van deze methode ligt in het aanpakken van de oudste oorzaak van symptomen. Werken met reflexologie volgens het Sorensensistem™ betekent dat in elke behandeling een verbinding wordt gemaakt tussen de organen en weefsels, het zenuwstelsel en de energiestroom.

Lone Sorensen – Barcelona

Zij reist als docent van het Instituto Reflexologia te Barcelona de hele wereld rond om haar levenswerk, de Gezichtsreflexologie, Praxis Vertebralis en de Temprana zo goed mogelijk door te geven. Ze ontving in 2001 als eerste reflexoloog in de wereld, 3 eretitels van de Argentijnse WHO voor haar werk met reflexologie voor gehandicapte kinderen en volwassenen.

Tibetaanse Neuro Voetreflexolgie

Deze techniek stamt af van de oude Grieken en Romeinen die directe manipulatie uitvoerden op de rug. Door onderzoek is de relatie tussen rug en voet via de zenuwen aangetoond en is deze techniek ook op de voet mogelijk gemaakt in een concept dat Lone Sorensen op haar heldere wijze heeft vorm gegeven.

Tibetaanse Nek- Schedel reflexologie
De Tibetaanse nek en schedelreflexologie is gebaseerd op een synthese van Indiase (ayurveda) Perzische, Griekse, Tibetaanse en Chinese medische systemen. Het wordt op dit moment nog steeds uitgeoefend in Tibet, India, Nepal en China maar ook recent in delen van Europa en Noord-Amerika.
De toepassing van de nek en schedelreflexologie is zeer effectief zowel bij spierspanning en in het hele lichaam als reumatische aandoeningen, fantoompijnen, hoge bloeddruk, maagzweer, slapeloosheid, dementie, CVA, duizeligheid, oedeem en vele andere ziektes.

Metamorfosemassage

Metamorfosemassage is een zachte manier van masseren met een diepe werking. Het is als eerste toegepast in de zwakzinnigenzorg. Door massage van de wervelkolom kwamen kinderen in het autistisch spectrum wat meer naar “buiten”, terwijl mensen met het syndroom van Down wat meer naar “binnen” keerden. De wervelkolomzone op de voet correspondeert met de plek waar de chakra’s zitten en met de periode van de zwangerschap en levensfase van de boreling en volwassene. Metamorfosemassage houdt zich bezig met het herstellen van de verbinding tussen lichaam en geest. Dit gebeurt door middel van een zachte aanraking van de reflexzone van de wervelkolom op voeten, handen en hoofd. Deze drie actiecentra gebruiken wij voor voortbewegen, doen en denken, oftewel het zijn onze uitwendige communicatiecentra.

Wij nodigen door deze behandeling, die met aandacht moet worden gegeven, de levensenergie uit om vrij te gaan stromen en blokkades op te lossen. De massage is zinvol bij een ieder die openstaat voor een verandering. Nieuwe inzichten kunnen worden gevonden, oude angsten en patronen losgelaten. De behandeling kan helpen vorm te geven aan de mogelijkheden die je in je hebt. De beoefenaar van de massage is aanwezig zonder richting te geven aan het groeiproces, zodat je in alle vrijheid kunt worden wie je in wezen bent.

Cranio Reflex Plus en Pro

Cranio Sacraal therapie is een effectieve therapie waarbij met overwegend zachte technieken meer mobiliteit en ontspanning in het lichaam wordt gecreëerd. Bij cranio sacraal therapie worden niet alleen de klacht(en), maar ook de mogelijke oorzaken mee behandeld.
Reflexologische Cranio Sacraal behandeling is een voetreflexbehandeling waarbij zeer specifiek op de relatie schedel en sacrum gewerkt wordt en het circuleren van de hersen- en ruggemergvloeistoffen. Rondom het centrale zenuwstelsel, van hersenen en sacrum, bevinden zich de hersenvliezen waartussen hersenvloeistof stroomt. Deze hersenvloeistof beweegt zich in ritmische pulseringen die ook de vliezen ritmisch doet bewegen.
Het cranio sacrale ritme wordt algemeen beschouwd als de ademhaling van het zenuwstelsel. Het is onze levensenergie.

Meer weten? Bel vandaag nog
met Wilma Winters.
Telefoon: 06 52652470
of mail op: w.winters@
voetreflextherapie-haarlem.nl