Wilma Winters

Mijn naam is Wilma Winters, geboren in augustus 1960. Ik woon in de Haarlemmermeer en sinds februari 2014 heb ik een praktijk in Heemstede, Wilma reflexzonetherapie. Daarnaast ben ik werkzaam in de thuiszorg.

Vele jaren geleden kwam ik in aanraking met voetreflextherapie, omdat ik last had van mijn schouder. Ik maakte een afspraak met een fysiotherapeut die na enkele behandelingen een voetreflexbehandeling voorstelde.
Mij totaal onbekend. Daar liet ik me echter niet door uit het veld slaan en ik heb het ondergaan. Ik was verbaasd hoe snel mijn klachten verminderden. Wat mij nog meer verbaasde, de therapeute drukte aan de zijkant van mijn voet en ik voelde het in mijn schouder. Dat was mijn eerste kennismaking met voetreflextherapie. In die tijd had ik niet kunnen vermoeden dat ik jaren later zelf de opleiding zou gaan volgen.

Mijn interesse lag al langere tijd bij de alternatieve geneeskunde. Ik gebruikte homeopathische middelen en ik was onder behandeling van een Chiropractor en een Osteopaat voor mijn lichamelijke klachten. Hetgeen zeker verbetering gaf.
Er kwam een moment in mijn leven dat ik niet alleen voor mijn gezin wilde zorgen, maar daarnaast ook persoonlijke ontwikkeling zocht. Mijn aandacht lag al gauw bij de voetreflexopleiding. Tijdens mijn opleiding werd ik alleen maar enthousiaster en ik wist dat ik de goede keuze gemaakt had. De mensen in mijn omgeving merkten dat daar mijn passie lag en zagen mij veranderen. Ik werd vrolijker, vitaler en ik wist eindelijk wat ik wilde bereiken in mijn leven: mijn eigen praktijk!

2012: heb ik mijn studie afgerond met mijn diploma voetreflextherapeute. Gevolgd bij De School voor Voetreflexologie in Alkmaar bij Manda Bergsma.

2013: behaalde ik mijn diploma Gezichtreflextherapeute van het Lone Sorensen Instituut, gevolgd bij Hanneke van Baal te Amersfoort.

2015: heb ik bij Total Health, mijn diploma Medische Basiskennis gehaald.
In 2015 nam ik het besluit om de Voetreflexopleiding Plus bij Total Health te gaan volgen. Deze opleiding was een combinatie van Westerse en Chinese Geneeskunde en massages. Ik heb de opleiding ervaren als een verdieping op mijn eerder voetreflextherapie diploma. Deze HBO Voetreflex Plus opleiding heb ik met succes afgerond in 2020.

Daarnaast heb ik diverse workshop gevolgd, zoals Tibetaanse Nek- Schedelreflexologie, Tibetaanse Neuro Voetreflexolgie deel I en II en Koriaanse Handreflexologie.bij het Lone Sorensen Instituut te Barcelona (ik heb ze gevolgd in Nederland).

Bij Total Health diverse losse modules zoals; Chinflex Basis, De Vouw, Chinflex Proffesional, 4 lagen Reflextherapie, 4 lagen handreflexologie, Darmfunctie en ontstekingen in het lichaam, Ontzuren en Ontslakken, Medical taping, Zwangerschapsreflexologie, Hotstone been – en voetmassage, Fibromyalgie en CVS (chronische vermoeidheidssyndroom).

OHM academy: Cranio Reflex Plus, Cranio Reflex Pro de modules: Lymfe, Hormonen en Hart en Bloedvaten.

TCM Ba Gang workshop. (Onderdeel van de Chinese geneeskunde)
Regelmatig volg ik workshops en intervisies met collega’s om mijn kennis te verbreden in voetreflextherapie en medische basiskennis.

Wilma-Winters-Voetreflextherapie